300 پروژه برای راه اندازی شبکه ملی اطلاعات شناسایی شد


به گزارش زومیت، عیسی آذرپور امشب (14 بهمن ماه) در گفت و گوی تلویزیونی اعلام کرد که از همان ابتدای خدمت در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از تمام امکانات این وزارتخانه برای اجرای شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت استفاده کرده است. برای توسعه فضای مجازی وی به تشکیل شورایی به نام «شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات» اشاره کرد و گفت:

این وزارتخانه هیأتی به نام «هیئت راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات» دارد که به تنهایی مسئولیت خود را بر عهده دارد و همه معاونان آن در هیئت رئیسه هستند. هر هفته جلسات مختلفی برگزار می شود. بیش از 300 پروژه بزرگ و کوچک برای اجرای شبکه ملی اطلاعات در نظر گرفته شده است که به صورت هفتگی پیشرفت آنها را رصد می کنیم.

به گفته وی، شبکه ملی اطلاعات اولین بار سال گذشته در شورای عالی فضای مجازی در شهریور ماه تعریف شد و مشخص شد که شبکه ملی اطلاعات چیست که در آن 53 وظیفه اصلی برای دستگاه های مختلف تعریف شده و حدود 40 کار باید حل شود. توسط وزارت ارتباطات انجام می شود و یا با سایر ادارات در این زمینه همکاری مستقیم دارد. ما همان 40 کار را خوردیم و به 300 پروژه خرد تبدیل شد و چند پروژه بزرگ در هفته دنبال می‌شد.

وی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات چه اتفاقی می افتد؟

اگر بخواهم خیلی ساده برای هموطنان توضیح دهم که شبکه ملی اطلاعات چیست و با راه اندازی آن چه اتفاقی می افتد، باید بگویم که شبکه ملی اطلاعات و تمامی پروژه های در دست اجرا از دو قسمت تشکیل شده است. در واقع شبکه ملی اطلاعات دو بال اصلی دارد. بال اول آن یک شبکه پرسرعت و با کیفیت در سراسر کشور است. افقی که در این کادر برای ما تعریف شده 1404 است. اما سعی می کنیم این زمان را تا حد امکان کوتاه نگه داریم. این یک پروژه بسیار بزرگ است که در آن می توانیم مشکلی که این روزها بسیاری از کاربران را آزار می دهد و آن سرعت اینترنت است را حل کنیم.

به گفته وی، بال دوم شبکه ملی اطلاعات بال خدماتی است که در این شبکه پرسرعت انواع خدمات را به مردم ارائه می کند که یکی از آنها خدمات دولت الکترونیک است. زارع پور تاکید می کند که برای رسیدن به هدف هر دو بال به دنبال شبکه پرسرعت هستند. وی بیان می کند که تمام تلاش آنها ایجاد یک شبکه فیبر نوری پرسرعت در سراسر کشور است.

ارائه خدمات واقعی دولت الکترونیک

زارع پور در ادامه این گفتگو به وضعیت دولت الکترونیک در کشور نیز پرداخت. به گفته وی یکی از مهمترین وظایف آنها ارائه خدمات عمومی به صورت الکترونیکی در سه سال آینده به مردم است، گفت: می خواهیم طعم شیرین فناوری را به مردم بدهیم.

زارع پور درباره اجرای دولت الکترونیک گفت:

ما اکنون از نظر تعداد خدمات الکترونیکی در سطح جهانی در بین 180 کشور در رتبه 89 قرار داریم. رتبه ما در شاخص استفاده مردم از خدمات الکترونیکی 118 است که نشان می دهد در وضعیت نامناسبی قرار داریم و نیازمند سخت کوشی هستیم.

وی ادامه داد: امروز (14 بهمن) در جلسه شورای فناوری اطلاعات تصمیماتی اتخاذ شد که بر اساس آن دستگاه های اجرایی موظفند پنجره واحد را تا پایان سال 1401 راه اندازی کنند. وزارت مخابرات و ارتباطات جمعی نیز موظف است اولین مرحله پنجره هوشمند ملی را در اردیبهشت ماه راه اندازی کند. مزیت اجرای این پنجره این است که افراد پس از احراز هویت می توانند به خدمات ارائه شده توسط دولت دسترسی داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید